Aloë vera gel verkoelend en huidherstelend

0
1196
aloe vera paradigma magazine

Wat is Aloë vera ?
Aloë vera  (Aloë Barbadensis Mill) is een oeroude plant sappige plant die water opslaat in de vlezige bladeren, waardoor deze saphoudende plant in staat is om te overleven in gebieden waar weinig regen voorkomt. Een van de bijnamen van de plant is ‘woestijnlelie’. De aloë vera plant slaat namelijk zelf water op, als aanpassing tegen droogte. Tevens produceert de plant gele of rode bloemen. Aloë vera  heeft een sterk kalmerende, verkoelende en hydraterende werking werking op de huid heeft. Het sap en de gel van de Aloë vera plant worden vaak ingezet bij verbrande huid, huidherstel, psoriasis, zonnebrand en andere huidontstekingen.

Het gebruik van de Aloë vera op de huid.
De stof lignine die in aloë vera zit zorgt ervoor dat de gelei-achtige gel uit de bladeren goed door de huid kan worden opgenomen. De gel kan de huid sneller doen genezen; het is een zeer effectief middel bij oa. insectenbeten, zonnebrand of lichte brandwonden. Aloë vera heeft een kalmerende en hydraterende werking op de huid, verlicht de jeuk, pijn en zwelling, en daarnaast ondersteunt het je lichaam om te herstellen. Je huid wordt er soepeler door.

Insectenbeten
Wanneer je aloë vera rechtstreeks op de zone rond de insectenbeet aanbrengt, zal je minder last hebben van de jeuken pijn. Bovendien zal het genezingsproces versneld worden.

Verkoelende gel
Aloë vera beschermt de huid niet tegen UV-stralen, maar is erg voedend, verkoelend en herstellend voor de licht verbrande huid. Smeer de verbrande en uitgedroogde huid lichtjes in met de gel. Je merkt de verkoeling vrijwel direct !!

Aloë vera in combinatie met lavendel en rozenwater
De pure bloemenhydrolaten van de lavendel en rozen werken zuiverend, verzachtend en vochtregulerend. Gecombineerd met Aloë vera is het een zeer effectief middel tegen insectenbeten en verbranding van de huid. Bovendien geeft het ook nog eens een heerlijke natuurlijke geur. Alvast een hele fijne zomer toegewenst !!

Tip ! Gebruik alleen Aloë vera die is verkregen uit 100% pure gel en sap van de Aloe barbadensis (biologische IASC gecertificeerde culturen): het is koudgeperst om alle verse planteneigenschappen te behouden. De Aloë Vera Cooling Gel van Chi bevat deze pure gecertificeerde ingrediënten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here