Een f*cking leuke les, image kleding

1
1046
kleding kleur communicatie paradigma magazine

Binnen het laboratorium draagt iedereen een witte laboratoriumjas en veiligheidsbril ter bescherming van jezelf. Daaronder zit je eigen kleding, verplicht een lange broek met shirt. Helaas zit er in veel kleding wel een vlek of gaatje, want de labjas houdt niet alle chemicaliën tegen bij onhandig gebruik. Naast de lange broek zijn ook dichte schoenen verplicht in verband met de veiligheid, zelfs bij 35 graden. Sneakers zijn de meest gedragen soort schoenen omdat er behoorlijk wat meters afgelegd worden op een dag in het lab.
Ikzelf ben een kleurrijke dame die geen “normale” blauwe spijkerbroek in de kast heeft hangen, maar wel een rode, babyblauwe, groene, roze, bruine en een paarse. Dit geldt ook voor mijn collectie schoenen die bijna alle kleuren van de regenboog hebben. Ik word vrolijk van kleuren en draag vaak zwart als ik niet lekker in mijn vel zit en dus mensen op afstand wil houden. Sinds de overstap van het laboratorium naar het klaslokaal is de inhoud van mijn kledingkast vernieuwd. De broeken en shirts met gaten en vlekken zijn eruit en nieuwe kleurige kleding er weer terug in. Naast broeken hangen er inmiddels ook veel rokjes en jurkjes die ik met plezier draag in het klaslokaal.

Vanuit de school mag ik geen teenslippers dragen en wordt er gevraagd niet te bloot te kleden. Nu ben ik absoluut niet van plan om in een bikini voor de klas te gaan staan, of een rokje zo kort dat je alles net niet ziet.  Je bent en blijft een voorbeeld voor de leerlingen dus ook qua kleding. Leerlingen die een te kort rokje aan hebben worden naar huis gestuurd met de melding dat ze mogen omkleden in minder aanstootgevende kleding, dus als docent heb ik mij daar ook aan te houden.  De hoeveelheid kleur in mijn kleding werd snel opgemerkt door verschillende leerlingen en vooral de kleur roze wekte bij Rosa* iedere les een reactie op. Na een aantal weken vol verbazing dat er altijd wel iets van roze in mijn kleding, sieraden of make up zit daagde zij mij uit om 1 keer volledig in het zwart gekleed te komen. De week erop werd ik van top tot teen gekeurd door Rosa en tevreden zonder commentaar nam ze plaats in het lokaal. Halverwege de les klonk er ineens een luide schreeuw van Rosa door het lokaal. MEVROUW!!!!!!! Het is weer niet gelukt, u heeft wel roze aan. Ik voelde mij betrapt, want inderdaad mijn bh-bandje was roze en die was net even zichtbaar. Deze observatiespecialiteiten kan Rosa in de toekomst goed gebruiken, echt een talent!

Als docent sta je vaak in het middelpunt, maar ook verschillende leerlingen vallen op. Sommige hebben een felle kleur in het haar, anderen dragen verschillende schoenen of sokken. Maar toch dragen de meeste leerlingen wat de rest van de massa draagt. Neem de ultiem populaire Levi’s T-shirts, soms zitten er 3 tegelijkertijd in de klas, waarom het uniformeren/conformeren naar de massa. Er is 1 outfit die bij de leerlingen nogal wat los maakte, mijn rode F*CK trui. Na een fietstocht van 20 minuten kwam ik ietsjes later bij het lokaal aan, waar de klas op mij stond te wachten. NEEEEEEEE, mevrouw dat kan echt niet! Ik had werkelijk waar geen idee waar ze het over hadden, maar al snel werd er gewezen naar mijn trui. Heel netjes werd ik door de leerlingen terecht gewezen dat deze woorden niet in de school gebruikt mochten worden. Deze opmerking totaal negerend deed ik het lokaal open en stroomde iedereen richting zijn of haar plek waar ik ondertussen het woord f*ck regelmatig voorbij hoorde komen.

Zoals iedere les ging ik voor de klas staan en wachten tot het stil is. “Zoooooooo welkom dames en heren, er is vandaag nogal ophef over mijn trui”. Waarop de klas los ging op het woord en na 2 minuten weer stil werd. “Nee jullie leerlingen gebruiken dit soort woorden nooit” zei ik met een knipoog, waarna er gelachen werd in de klas. Ik ben graag mijzelf want er zijn al zoveel anderen, dus ik begon de les nogmaals opnieuw “Zoooooo welkom dames en heren bij deze F*CKing leuke les natuur en scheikunde”.

*Fictieve naam

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here