Geloven is zien

0
776
geloven is zien holy man

Al in de war ? Ïs het niet “eerst Zien en dan Geloven” ? Het ligt er natuurlijk aan wat je ermee bedoelt. Waarmee je kijkt. En wat je gaat geloven. Begrijp je waar ik naar toe wil ? Mijn eigen ervaring is dat als je namelijk niet probeert iets te gaan zien, maar gewoon erop vertrouwd dat het vanzelf komt, ga je vanzelf erin geloven. En jazeker…ontstaat het ook. Eigenlijk werken de meeste religies zo ook. Ik heb het dan wel over de meest pure vorm van religie, als je daar al over kunt spreken.

De oude volkeren wisten het al, wij zijn één. Er is geen verschil. Ook wij kunnen creëren. Onze eigen werkelijkheid, onze levensloop. Dat we daarbij soms ook een pion zijn in het geheel dat Universum heet is onvermijdelijk denk ik, omdat we daarmee verbonden zijn. Maar dat maakt deze achtbaan zo’n enorme uitdaging: groei en ga de uitdaging aan. Ontwikkel, geloof en het “zien” komt dan vanzelf. Een kijkje achter de sluier van de zogenaamde werkelijkheid. Of zoals de Hindoes het noemen: De Maya, oftewel de illusie waarin wij leven, zoals in de Vedische geschriften staat staat vermeld. Dat dit nog veel meer inhoud moge duidelijk zijn denk, maar aangezien ik geen enkele religie aanhang weet ik het er het fijne niet van.

Als sjamaan mag ik soms tijdens diepe meditatie, trance, of tijdens een lucide droom een korte blik werpen achter dit gordijn. Bewust een korte blik denk. Het is soms zo overweldigend mooi, soms zo confronterend en donker dat je als ziel er toch echt helemaal klaar voor zal moeten zijn om daar langere tijd te mogen verblijven. Ook hierin geld voor mij, geloven en vertrouwen op mijn leraren. De angst voorbij. En precies dat is een hele opgave, en een lange weg te gaan, die ik gelukkig steeds beter mag bewandelen. Ik ben daar dan ook dankbaar voor, met alle ups en downs die het brengt. Namasté, in Hindi: नमस्ते.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here