Groene snot, neem een essentiële oliën cocktail

0
1164
essentiële oliën cocktail mix

Zo, heb ik gelijk je aandacht. Jazeker, groen snot, koorts, spierpijn. Ik hoef verder niet uit te leggen wat er aan de hand met je kan zijn. Je hebt uiteraard alles al geprobeerd. Een ui naast je bed (jazeker kan helpen), honing tegen de keelpijn (hopelijk niet die suikerbom uit de supermarkt), gorgelen met salie, of een ordinaire paracetamol. Al deze middelen helpen je om je beter te voelen. Jazeker ! Weleens gedacht aan essentiële oliën ? De meest fundamentele kracht van de plant bevind zich in hun cellen: de essentiële oliën of ook wel etherische olie genoemd, wat zoveel betekend als “vluchtig”, want dat zijn de meeste van deze oliën.

Ik weet bijna zeker dat iedereen die deze oliën gebruikt tijdens een verkoudheid snel zal pakken naar Eucalyptus of Pepermunt. Niets mis mee, helemaal prima. Maar iedere olie heeft zijn eigen specifieke werking. Dus wat houd je tegen om er jouw eigen heerlijke cocktail van te maken. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet. Kijk, en voel, rustig eens wat voor jou van toepassing is. Sommige zul je herkennen,  en er zullen er misschien bij zijn waarvan je werkelijk geen idee hebt wat het is. Wil je meer weten van deze olie klik op de link. Je kunt dan rustig eens uitgebreid lezen wat de olie doet en waar het vandaan komt

  • Ravensara: Effectief bij rhinovirussen (neusverkoudheid). Olie uit de balderen van de 15 tot 20 meter hoge Cinnamomum camphor boom uit Madagaskar. Ruikt anijsachtig.
  • Mirre: Slijmoplossend. Olie van de hars van verschillende struiken of bomen die vooral in Jemen, Ethiopië en Somalië voorkomen. Pittig en zoete geur.
  • Roomse kamille: Heerlijk bij slapeloosheid. Een plantje dat in gematigde gebieden  in Europa groeit en veel wordt geteeld in Hongarije en Frankrijk. De geur is fris, zoet en kruidig
  • Tijm: Slijmoplossend, ziektekiem dodend in de lucht. Werkt opwekkend. Het is een groenblijvende plant van 20-30 cm, en word veel geteeld in o.a. Italië, Frankrijk, Spanje Marokko, Turkije, China en Midden-Europa. De geur is Intens en heerlijk kruidig.
  • Sinaasappel: Opbeurend, kalmerend, antiseptisch. Komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig zijn de belangrijkste producenten de landen rond de Middellandse zee, de USA, het Caraïbische gebied en Brazilië. De geur is levendig, fruitg en fris en zoet.

Maak eens een heerlijke cocktail mix voor jezelf van bovenstaande essentiële oliën. Begin met overal 1 druppel van op een geursteentje te druppelen. Voeg toe wat voor jou het beste aanvoelt, wat je als prettig ervaart. Zet het geursteentje ’s nachts maar eens naast je bed. Wedden dat het je verlichting geeft en je herstel bevordert ? Oh, en niet voor kinderen boven de 6 jaar. Pas de dosering aan. Ik zou aanbevelen:

  • 3 druppels Sinaasappel
  • 1 druppel Ravensara
  • 1 druppel Tijm

Breng geen olie aan op de handen of vingers van kinderen. Via de handen/vingers kan de olie in de ogen of mond van de kinderen komen. Uiteraard wil ik je ook meegeven dat essentiële oliën niet voor inwendig gebruik is, en dat het geen vervanging is voor doktersadvies, of medicijngebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here