Hoe Reiki mijn leven veranderd heeft

0
1408
Paradigma magazine Reiki artikel

Wat is Reiki nou eigenlijk?

Rei (geest of ziel) Ki (levenskracht of energie) is een therapie die behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Doormiddel van handposities op of enkele centimeters boven het lichaam wordt het lichaam met Reiki energie behandeld.  Gezond zijn betekent dat je lichaam, geest en ziel in balans zijn. Vanuit de holistische visie hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen bijvoorbeeld angsten en verdriet zijn, al dan niet verband houdende met onverwerkte gebeurtenissen waardoor blokkades ontstaan. Reiki helpt deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en de negatieve lading er van af te halen. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen. Tevens worden de blokkades  die zich in de loop van het leven in je energiebanen opgehoopt hebben door Reiki opgeheven, waardoor de energie weer gaat stromen. Daarnaast verhoogt Reiki de natuurlijke weerstand en wordt het immuunsysteem versterkt. Reiki energie vindt altijd de juiste weg. Het enige wat je in feite hoeft te doen is vertrouwen op deze energie. Reiki geeft je nooit meer dingen te verwerken dan jij op dat moment aankunt.

Bij iedereen werkt Reiki op een andere manier waardoor iedere behandeling anders wordt ervaren. Feedback die ik regelmatig heb gekregen van de mensen die ik behandeld heb is dat warmte of tintelingen gevoeld worden. Een ander ervaart het juist als verkoelend of voelt misschien zelfs helemaal niks, dit wil niet zeggen dat de behandeling niet effectief is. Een Reiki behandeling wordt over het algemeen als ontspannend ervaren, na afloop kunnen lichamelijke klachten afgenomen zijn en voelt men zich vaak meer uitgerust.

Reiki is een ondersteunende therapie maar vervangt nooit een dokter, hulpverlener of een andere therapeut!

Ik vergeet nooit meer de dag dat Reiki zich introduceerde in mijn leven enkele jaren geleden. Mijn moeder deed regelmatig cursussen van schilderen tot fotografie en ineens kwam ze met een cursus Reiki op de proppen. Enthousiast als ze was werden wij, haar kinderen, als proefpersonen ingezet om Reiki behandelingen op te oefenen. Voor ons was dit ideaal want zodra er eens iets voorviel waarbij je pijn kreeg of verdriet had kon je altijd bij mama terecht voor het beter maken hiervan. Echt heel serieus namen we het destijds verder niet.

Totdat ik in 2011 een ongelukkige val maakte waarbij ik dusdanig verkeerd terecht kwam en mijn enkel enorm kneusde. Uiteindelijk heb ik nog met een kruk rondgelopen omdat op mijn voet staan echt onmogelijk was. Na een paar dagen flink koelen, hoog houden en zo min mogelijk belasten begon ik een raar gevoel in mijn voet en onderbeen te krijgen dat steeds verder omhoog leek te kruipen. Een soort koude tinteling, een onbekend en uiterst vervelend gevoel. Ik had direct door dat dit niet normaal was en ben uiteindelijk door de huisarts gediagnosticeerd met dystrofie. Paniek in de tent want ja, mijn insteek is altijd hoe gaat dit zo snel mogelijk weer over, hoe ga je dit behandelen? Het ziekenhuis had daarvoor een bepaald pijnbestrijding behandelplan waarbij je tijdens een dagopname aan een infuus zou komen te liggen, nou ik denk dat niemand meer angst heeft voor naalden dan ik dus dat zag ik helemaal niet zitten! Maar na wat inlezen over wat dystrofie nou precies was en wat de gevolgen hiervan zouden kunnen zijn kon de opnamedag voor mij niet snel genoeg aanbreken.

Gelukkig was daar wederom mama die in die periode vaker haar warme handen op mijn been legde om Reiki  te geven. Deze behandelingen voelden altijd heerlijk aan want zo kreeg ik weer wat temperatuur in mijn been dat toch echt een stuk kouder aanvoelde dan mijn andere been. Ik geloof dat ze een van de eerste dagen na de diagnose wel 6 uur aan een stuk Reiki gegeven heeft. Na enkele dagen van Reiki behandeling begon ik zowaar verschil te voelen in mijn been, het voelde minder koud aan en waarempel, de vreemde tintelingen waren ook eigenlijk wat afgenomen. Dit zijn we regelmatig blijven voortzetten en ik heb uiteindelijk (na overleg met de behandelende arts ) de dagopname gecancelled, Reiki had mijn klachten dusdanig weggenomen dat ik dit niet meer nodig achtte.

Vanaf dat moment was Reiki voor mij heilig en besloot ik mij in te schrijven om zelf een cursus Reiki I te volgen want ja, hoe fijn zou het zijn als ik dit zelf ook zou kunnen? Tijdens deze cursus leerde ik hoe ik mijzelf kon behandelen. Dit smaakte  naar meer, een klein half jaar later volgde dan ook de cursus Reiki II. Tijdens Reiki II leer je hoe je een ander een stoel en tafelbehandeling kunt geven alsmede hoe je op afstand een healing kunt geven door middel van de Reiki energie naar iemand te sturen.

Nu, enkele jaren later zie ik goed hoeveel Reiki mij eigenlijk heeft gebracht.  Sinds ik besloten heb om de cursussen te gaan volgen en zelf ook behandelingen ben gaan geven, kwamen ineens ook zoveel andere mooie dingen op mijn pad. Een spirituele deur heeft zich destijds voor mij geopend, daarnaast  ben ik nog meer geïnteresseerd geraakt in de alternatieve geneeskunde.

Ik gebruik Reiki letterlijk overal voor.  Ik behandel mezelf iedere avond om relaxed in slaap te vallen, in stressvolle situaties leg ik mijn hand even op mijn buik om zo de spanningen af te laten vloeien, wanneer ik een verkoudheid of griepje te pakken heb biedt Reiki verlichting en bovenal gebruik ik Reiki voor het helen van wonden. Onlangs heb ik mijn arm lelijk verbrand aan de oven, ik heb mezelf toen behandeld met Reiki en de dag er na was er al een flinke verbetering te zien. Uiteindelijk heb ik er niet eens een litteken aan overgehouden.

Reiki is een positieve energie die heel krachtig is en altijd zijn werk doet. Reiki kan van toegevoegde waarde zijn in ieders leven. Voor mij is Reiki de basis, vanuit hier is mijn interesse in energetisch werk en het healen van mensen ontstaan. Ondanks dat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van energetisch werk en healing technieken zal ik Reiki altijd met veel plezier en vertrouwen blijven inzetten, omdat ik weet dat het mij altijd datgene brengt dat ik nodig heb.

Liefs, Laura

Volg mij op Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here