Leven, seks en de dood

0
975
paradigma magazine sex leven dood

Diversiteit als overlevingsstrategie

Ieder jaar lijkt de tijd sneller te gaan… het is nu alweer zomer en kan ik mij voorstellen hoe het straks weer herfst zal zijn, terwijl ik de herfst van vorig jaar al bijna vergeten ben. Als jong kind is onze scoop op de wereld nog klein. Nu zie ik als volwassene op het nieuws de regenoverlast in Japan terwijl hier in Nederland alle platanen (boom) hun bast laten vallen en heerst er droogte. De wereldbol verdeelt haar capaciteit en wie blijven er over …? De sterkste! En uit dat wat dood gaat, uit die bouwstoffen wordt weer nieuwe voeding gehaald voor de volgende generatie. Het doel van alles wat leeft is om in onze voortplanting en nalatenschap de beste kansen mee te geven aan de ander. Bij leven komt celdeling, komt afsplitsing, komt dood. Dit is geen lijn met een begin en een einde, maar krul ze rond en het vormt een cirkel die zich telkens regenereert.

Besef dat wij zelf in staat zijn om het meest unieke door te geven. Ook die kennis zal weer worden gebruikt, opnieuw gemengd, er zullen delen afsterven en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Door overlevingsdriften creëren wij diversiteit; slimmer, sterker, mooier, verleidelijker, dodelijker, noem er nog veel meer op. Wij wentelen ons samen in een genensoep met deze planeet die alles voor mogelijk houdt. Geen medelijden toont bij een vulkaanuitbarsting, smeltende poolkappen, ruzie, ziekte en armoede. Alles in het leven wordt verkend, alles heeft kansen, niets is gezegd over welke eigenschappen voort zullen blijven bestaan. En dat doet er ook niet toe, want wie weet in welke omstandigheden wij gaan komen waarbij juist die eigenschap het haalt?!

Dus doe waar je goed in bent! Geniet, deel, steel, jat en overwin hahaha nee…als je echt bij wilt dragen aan diversiteit waarin jij ook het maximale uit jezelf kunt halen dan kan dit alleen als je de wereld als één geheel gaat zien. Geef door waar jouw beste potentie in zit…voor de hele wereld en dan heb je kans dat een stukje van ons nog heel lang zal blijven bestaan en bij gaat dragen aan een spectaculaire nieuwe generatie-creatie. En als je vindt dat ik te snel over de effecten die door de mens zelf zijn veroorzaakt ben heengestapt, dan is mijn vraag ‘wat doet dat met jou?’ en ‘wat hoe ga jij daarmee aan de slag?’ Welke beste uit jouw diversiteit ga jij inbrengen voor de toekomst (toch zeker niet met een negatief comment op dit piep kleine column om lekker te kunnen spuien. wat bereik je daar nu mee)? Of heb je een plan, een doel waarnaar je streeft! Een verbetering van jezelf? Wat ga jij daarvoor doen; vermenigvuldigen en loslaten, uit het leven en de dood een nieuw begin laten ontstaan? Ik zeg DOEN: haal eruit wat erin zit en deel het voor de overvloed van al het bestaan!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here