Loslaten en met ogen dicht de diepte in springen

0
1615

Loslaten en vertrouwen !

Het idee om het onderwijs in te gaan is al jaren door mijn hoofd geschoten maar nooit de stap durven zetten. De opleiding laboratorium en de studie organische chemie waar ik jaren bloed, zweet en tranen voor heb gelaten betekent toch wel iets? Dat ga ik toch niet zomaar weg gooien? En wat denk je van die baan bij een groot internationaal chemisch bedrijf met vast contract, het klinkt als een dikke bonus en je bent gestoord als je deze zekerheid los gaat laten. Ik kan 3 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie, ga regelmatig uit eten met vrienden en kan alles kopen wat mijn hartje begeert, waarom zou ik dat allemaal opgeven? Geen haar op mijn hoofd die daaraan gedacht heeft, maar mijn hart protesteerde soms wel een beetje.

Tot de dag dat je huilend in de auto zit en niet meer naar het werk kan rijden. “Ga jij maar langs de huisarts en leg je situatie uit” was het advies van mijn man. Diezelfde dag zat ik nog bij de een mevrouw van de ggz die adviseerde voorlopig thuis te blijven, rust te pakken en vooral de burn-out situatie proberen te accepteren. Die eerste weken zijn onder een deken doorgebracht op de bank wat nu een zwart gat is in mijn geheugen. Met hulp van verschillende psychologen kwam ik al snel tot de conclusie dat stug door blijven denderen en vasthouden aan oude patronen mij in deze situatie gebracht hebben. Het uitzoeken wie ik ben en wat ik wil was intensief maar o zo mooi. Als een ui werd ik afgepeld waardoor er steeds meer aan het licht kwam waar ik nooit rekening mee gehouden heb. Kortom het roer moest om en direct! Niet nadenken maar doen! Ik trek de nieuwe schoenen aan ga op zoek naar mijn eigen geluk.

Wat is een vaste baan tegenwoordig bij een reorganisatie? Helemaal niets, dus hop ontslag krijgen/nemen en gaan voor die tijdelijke baan waar je al jaren over na denkt. Financieel ga je van het bedrijfsleven naar het onderwijs er ontzettend hard op achteruit, dus de auto verkopen, fiets kopen en niet meer 3 keer per jaar op vakantie met het vliegtuig, etentjes nu thuis i.p.v. in het restaurant en zo knoop ik nu de eindjes aan elkaar. Dit alles laten om met een lach van oor tot oor iedere dag naar het werk te fietsen en vol verhalen thuis te komen. Door deze verandering heeft mijn man de vrouw weer terug waar hij 15 jaar geleden verliefd op is geworden.

Dank je wel burn out, door jou heb ik leren loslaten van materiele en immateriële zaken, heb ik mijzelf gevonden en ben ik met ogen dicht de diepte in gesprongen. Deze nieuwe ontdekking ga ik zeker meenemen naar het klaslokaal. Leerlingen vol de diepte in gooien, laten spartelen, leren zwemmen en daarna genieten van het resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here