Maandelijkse kopzorgen? Het is maar hoe je het bekijkt.

0
770

Bijverschijnselen moeten je geen kopzorgen geven. Het is maar hoe je het bekijkt. Iedere maand word ik als vrouw ongesteld. Juist omdat ik nu met Natuurgeneeskunde bezig ben en zelf ook een traject voor gezondheid doorloop via Chinese Geneeskunde, lijkt mij dit een makkelijk voorbeeld omdat het zoveel duidelijke klachten geeft. Bij iedere vrouw gaat dit maandelijkse proces anders. Wij noemen het klachten omdat we er last van hebben, maar als ik je iets mag meegeven over hoe wij bij Natuurgeneeskunde naar bijverschijnselen kijken, dan werpt dit voor jou hopelijk weer een heel nieuw licht op gezondheid.

Bijverschijnselen betekend dat het lichaam een reactie geeft op iets wat er zich van binnen afspeelt. Het lichaam laat ons zien wat het zelf niet meer in balans kan brengen. Het is geen ‘nieuwe ziekte’ die je erbij krijgt, zeker niet. Bedenk dat alle klachten voortkomen uit datzelfde lichaam, waar maar één velletje omheen zit; het hoort allemaal bij elkaar en heeft een interactie met elkaar. Bij een uiting (bijv. een pukkel of een snauw uit boosheid) laat het lichaam deze overmacht zien. Daarom wordt iedereen op nét een andere manier ziek. Natuurgeneeskundig is het bekijken van die uitscheiding (zoals menstruatie voor vrouwen) hét beste aanknopingspunt tot de interne relatie met deze persoon.

Ja, en waar heb ik nu last van wat ik kan relateren aan mijn gezondheid? Ik heb meer pijn in mijn diepe onderrug, bekkeninstabiliteit noemden ze dat tijdens mijn zwangerschap. Nu weet ik dat het de nieren zijn die op dit moment sterk worden aangesproken. Dus veel waterdrinken en een schijfje gember erbij! Rustig een paar oefeningen van de fysio kan mij ook helpen. Ik heb wel minder last van pijnlijke borsten, dat is gunstig. De hypofyse (de hormonale aansturing vanuit je hersenen) is mogelijk minder hard aan het werk. Fijn, want dat kan een gunstige indicatie zijn in mijn therapeutisch traject van het afbouwen van mijn schildkliermedicatie. Maar ik heb wel meer hoofdpijn, bonkend en als ik opsta met van die scherpe scheuten. Dus ergens is er nog een overcapaciteit in mijn lichaam wat er niet uit kan.

Dat ik nu in mijn menstruatie zit is gunstig, want het geeft mijn lichaam de mogelijkheid veel afvalstoffen tegelijk naar buiten te werken. Geen pijnstillers dus voor die kopzorgen, want dan belast ik ook nog extra mijn lever! Ik ga het vandaag gewoon even rustiger aan doen en zal je over een paar dagen wel antwoord geven op je vragen, want dan zit ik er weer gezond-er bij! Zo zie je. Natuurgeneeskundig is het heel interessant om te zien wat jouw lijf je verteld en hoe je dus bij kunt sturen naar gezondheid. Daarbij maken wij gebruik van verschillende therapievormen om het holistische lichaam aan alle kanten te ondersteunen en te activeren. Een therapie moet in relatie tot de persoon worden gebracht. En niet een geneesmiddel in relatie tot een klacht. Alleen dán kan een mens een ‘gezondmakende beweging’ maken.

Namasté,
Liedewij Giri

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here