Chinees Vegetarische Lo Mein

    0
    535
    Vegetarische Lo Mein 2

    Lo mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit gewokte groenten, noodles, vlees of garnalen en een saus. Het is simpel, snel, gezond en lekker vettig tegelijk. Geen wonder dat het een rázend populair afhaalgerecht is in Chinese restaurants. Lo mein is een gerecht dat afstamt van wontonsoep. Je zou het kunnen zien als de droge versie: de soep werd traditioneel los naast de noodles geserveerd.

    Recept Afdrukken
    Chinees Vegetarische Lo Mein
    Krokant geroerbakte groenten in soja en oestersaus, geserveerd met Chinese noedels.
    Vegetarische Lo Mein
    Maaltijd Hoofdmenu
    Keuken Azie
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    • 500 gr droge Chinese eiernoedels of Lo Mein
    • 50 gr verse champignons gehakt
    • 1 blikje bamboescheuten uitgelekt, 220 gr
    • 2 stengels selderie gesneden
    • 50 gr taugé
    • 1 teentje knoflook fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml groentebouillon
    • 1 theelepel suiker
    • 250 ml water
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1 eetlepel witte bloem
    Maaltijd Hoofdmenu
    Keuken Azie
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    • 500 gr droge Chinese eiernoedels of Lo Mein
    • 50 gr verse champignons gehakt
    • 1 blikje bamboescheuten uitgelekt, 220 gr
    • 2 stengels selderie gesneden
    • 50 gr taugé
    • 1 teentje knoflook fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml groentebouillon
    • 1 theelepel suiker
    • 250 ml water
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1 eetlepel witte bloem
    Vegetarische Lo Mein
    Instructies
    1. Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen en daarin de noedels in 2-4 minuten gaar koken. Afgieten.
    2. In een grote koekenpan op een hoog vuur een beetje olie verhitten en daarin champignons, bamboescheuten, selderie, taugé en knoflook even roerbakken.
    3. Zout, bouillon, suiker, water, sojasaus en oestersaus erdoor roeren.
    4. Bloem toevoegen en de saus laten indikken.
    5. Over de noedels schenken en een beetje omscheppen.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here