Pakistaanse groentecurry met aardappels en kool

    0
    588

    Deze machtige groentecurry smaakt ook heerlijk met gekookte witte rijst ipv. aardappels, samen met een bergje kort gekookte jonge bladspinazie. Voeg naar smaak chilipeper toe; als niet iedereen van pikant eten houdt, voeg dan de gedroogde chilivlokken pas op het laatst aan een deel van de curry toe.

    Recept Afdrukken
    Pakistaanse Vegetarische groentecurry
    Een pikant, Pakistaans en vegetarisch bijgerecht met een heerlijke geur en smaak door een melange van garam masala, kurkuma en paprikapoeder.
    Maaltijd Hoofdmenu
    Keuken Azie
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    • 1/2 theelepel olijfolie
    • 1 1/2 ui versnipperd
    • 3 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 2 hele zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 1/2 theelepel garam masala
    • 1 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemalen gedroogde chilipeper
    • 1 theelepel theelepel zout
    • 250 ml water apart te verwerken
    • 1/2 middelgrote kool versnipperd
    • 2 aardappels geschild en in stukjes
    • 2 tomaten gesneden
    • 225 gr diepvrieserwten
    Maaltijd Hoofdmenu
    Keuken Azie
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    • 1/2 theelepel olijfolie
    • 1 1/2 ui versnipperd
    • 3 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 2 hele zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 1/2 theelepel garam masala
    • 1 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemalen gedroogde chilipeper
    • 1 theelepel theelepel zout
    • 250 ml water apart te verwerken
    • 1/2 middelgrote kool versnipperd
    • 2 aardappels geschild en in stukjes
    • 2 tomaten gesneden
    • 225 gr diepvrieserwten
    Instructies
    1. Verhit in een pan op matig vuur olijfolie net daarin ui, knoflook en peperkorrels sauteren tot de ui zacht is.
    2. Voeg de Gember, garam masala, kurkuma, paprikapoeder, chilipeper en zout toe, en roer rustig even door.
    3. Laten sudderen tot de ui goed met de kruiden vermengd is. en roer af en toe even door.
    4. Voeg 4 eetlepels water aan de pan toe.
    5. Roer de Kool, aardappels, tomaat en resterende water erdoorheen.
    6. Zet het vuur op matig hoog, en onder voortdurend roeren laten doorkoken tot alle groenten gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
    7. Roer tijdens de laatste 5 minuten de doperwtjes erdoor.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here