Thaise Sukhothai pad Thai

    0
    343
    Recept Afdrukken
    Sukhothai pad Thai
    In plaats van met tofu kan dit gerecht bereid worden met garnalen, kip of varkensvlees. Meer exotische ingrediënten vindt u in de Oosterse afdeling van de supermarkt. Naar smaak de Thaise padsaus toevoegen.
    Maaltijd Hoofdmenu
    Keuken Azie
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    • 100 gr gr suiker
    • 125 ml azijn
    • 60 ml ketjap
    • 2 eetlepels tamarindepuree
    • 350 gr droge rijstnoedels
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1 1/2 theelepel knoflook fijngesneden
    • 4 eieren
    • 1 pakje stevige tofu repen van 1 cm
    • 1 1/2 eetlepel suiker
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 kopje gemalen pinda's
    • 1 1/2 theelepel gemalen en gedroogde Oosterse radijs daikon
    • 1/2 kopje verse bieslook fijngesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 200 gr verse taugé
    • 1 limoen partjes
    Maaltijd Hoofdmenu
    Keuken Azie
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    • 100 gr gr suiker
    • 125 ml azijn
    • 60 ml ketjap
    • 2 eetlepels tamarindepuree
    • 350 gr droge rijstnoedels
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1 1/2 theelepel knoflook fijngesneden
    • 4 eieren
    • 1 pakje stevige tofu repen van 1 cm
    • 1 1/2 eetlepel suiker
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 kopje gemalen pinda's
    • 1 1/2 theelepel gemalen en gedroogde Oosterse radijs daikon
    • 1/2 kopje verse bieslook fijngesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 200 gr verse taugé
    • 1 limoen partjes
    Instructies
    1. Voor de Thaise padsaus: In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur, suiker, azijn, ketjap en tamarindepuree vermengen.
    2. Voor de Pad Thai: de rijstnoedels in koud water weken tot ze zacht zijn. Afgieten. In een grote koekenpan of wok op een middelhoog vuur de olie verhitten. Knoflook en ei toevoegen en het ei roerbakken. Tofu toevoegen en goed mengen. Noedels toevoegen en al roerend gaar laten worden.
    3. Thaise padsaus, 1 1/2 eetlepel suiker en 1 1/2 theelepel zout toevoegen. Pinda's en gemalen radijs erdoor roeren. Van het vuur halen en bieslook en paprikapoeder toevoegen.
    4. Serveren met limoen en taugé als garnering.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here