Te weinig geld? Je bent er zelf verantwoordelijk voor!

0
629
Te weinig geld

“Moet je die rijke stinkerd zien!”
“Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje”
“Geld stinkt”
“Ik heb geen geldboom in mijn tuin!”
“Het geld groeit me niet op m’n rug!”
“Hij smijt zijn geld alleen maar over de balk”
“De rijken worden rijken, de armen alleen maar armer”

Belemmering voor geld in jouw leven
Herken je ze? De spreekwoorden en gezegdes die zich negatief uitlaten over geld? Gebruik je ze zelf ook wel eens? En voel je ze tot in de diepste vezels van je lijf? Veel mensen zijn er van overtuigd dat geld de bron is van al het kwaad. Een negatieve verhouding naar geld kan helaas zorgen voor onnodige belemmering van geld in jouw leven. Deze overtuiging is hardnekkig. Omgaan met geld en je eigen positie op de ladder van arm of rijk wordt je met de paplepel ingegoten. In de eerste levensjaren leer je overlevingsstrategieen die je kopieert door te kijken naar het gedrag van je gezinsleden. Ik heb meegekregen dat je hard moet werken voor je geld, dat je zuinig moet zijn, dat een goedkoper product voor ons prima is, dat vlees duur is (en dus nooit mag worden weggegooid) en vooral dat we een arbeidersgezin waren en dus nooit een Mercedes zouden rijden. En nog steeds word ik onbewust beinvloed door deze negatieve houding richting geld die ik lang geleden in mijn kinderjaren heb gecreeerd.

Is geld goed of slecht?
Dat veel mensen geld zien als iets slechts, is wel te verklaren. Het lijkt alsof alles wat we bestempelen als slecht, te maken heeft met geld. Dus moet de gemeenschappelijke factor (geld) slecht zijn. Kijk maar naar thema’s als oorlog, vervuiling of uitbuiting. Het grappige is dat het tegenovergestelde ook waar is. Geld is de grote gemene deler in bijna alles wat goed is, bijvoorbeeld: ontwikkelingshulp, zorg, onderwijs, wetenschap en groei. Geld is dus niet per definitie goed of slecht. Geld is een middel. Geld kan iets veroorzaken, voor resultaat zorgen. En jouw perceptie van dat resultaat bepaalt of jij dat iets goeds of iets slechts vindt.

“Geld maakt niet gelukkig”
“Dat is weggegooid geld!”
“Waar geld is, duivel is”
“Dat is zuur verdiend geld”
“Geld stopt geen gierigheid”

Het is makkelijk om geld de schuld te geven van alles, vooral als het gaat om je eigen geluk of de beperking ervan door te weinig geld. Het is makkelijk om met afgunst te kijken naar de rijkeren in onze samenleving, omdat die het vast veel minder moeilijk hebben. Maar we hebben net geconcludeerd dat geld niet per definitie slecht is. En ben je een slecht mens als je veel geld hebt? Het antwoord is overduidelijk NEE. Interessant is het om te kijken naar wat negativiteit richting geld op kosmisch niveau doet. Op basis van de wet van aantrekkingskracht, trek je meer aan van wat je denkt, zegt en voelt. Ben je er van overtuigd dat geld slecht is, dat je een dubbeltje bent en dat je altijd te weinig geld hebt, dan bestel je hier meer van bij de kosmos. Hierdoor blijf je in het cirkeltje hangen van te weinig geld, waardoor je vanzelf de conclusie trekt dat geld het kwaad zaad van de wereld is. Je bent zelf dus verantwoordelijk voor je huidige financiele situatie. Maar het goede nieuws: als je zelf verantwoordelijk bent, dan kun je je situatie zelf veranderen!

Om deze overtuiging om te buigen, moeten we vaak diep graven en sterk in onze schoenen staan. Mag je geld wel omarmen? Mag je zeggen dat geld iets geweldigs is? Dat voelt toch wel een beetje egoistisch. We hebben vaak niet door dat we geld verafschuwen en daarmee steeds geld afwijzen. Als je je auto naar de APK brengt, en je krijgt later een rekening van 600 euro, dan baal je dat het je zoveel heeft gekost. Maar je mag geld dankbaar zijn dat je de monteur reparaties hebt kunnen laten uitvoeren, zodat je weer veilig de weg op kunt. In de supermarkt kiezen we vaak voor een huismerk en verantwoorden dat naar onszelf met het idee dat dat product ook goed genoeg is. Feitelijk gun je jezelf niet het product waar je voor zou willen kiezen als geld geen rol speelt. De kosmos volgt je in je keuzes.

Hoe verander je je gedachten over geld?
Ik ben fan van spreker, schrijver en inspirator Jake Ducey. Met eenvoudige affirmaties, meditaties en praktische, kleine oefeningen, ondersteunt hij je bij het proces om jezelf te herprogrammeren, bij het manifesteren en bij het beoefenen van de wet van aantrekking. Met onderstaande korte video leer je 5 nieuwe mindsets die je anders laten kijken naar geld. Ga ermee aan de slag. Je voelt vanzelf waar je blokkades zitten! https://www.youtube.com/watch?v=x0MpdWPw06U

“Geld is een algemeen ruilmiddel. Geld maakt alles makkelijker!” – Jake Ducey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here