Vegetarische Filet Americain

0
760
Vegetarische slager Vegetarische Filet Americain

Eigenlijk om precies te zijn: Vegetarische Petit Filet à l’Americain van de Vegetarische Slager. En nee dit artikel word niet gesponsord maar geschreven uit beleving. Enthousiasme van een fijnproever misschien, zo zou je het ook kunnen noemen. Als “flexitariër“, geef het beestje maar een naam, liep ik hier niet echt warm voor. Nee, Filet Americain vind ik werkelijk verschrikkelijk en ik heb het dan ook de bijnaam “gemalen karkas” met goed bedoelde kruiden gegeven. Ik weiger het dus ook pertinent om het te eten. Maar stiekem ruikt het wel heel erg lekker, en als ik zie hoe mensen er van genieten loopt het water me in de mond.

Vegetarische slager petit filet a la americainEn toe kwam de Vegetarische slager met dit product: Vegetarische Petit Filet à l’Americain. Ik heb met een kritische blik de ingrediëntenlijst bekeken, en las met bewondering hoe dit hele product daadwerkelijk geheel vegetarisch in elkaar gesleuteld is. Zelfs zonder, als ik de verpakking moet geloven, synthetische rommel. De gedachte om eens Filet American te proeven won het van het “gemalen karkas” beeld in mijn hoofd. Thuis aangekomen uiteraard meteen uitgeprobeerd. Brood geroosterd, dat vind ik wel het lekkerste, verpakking opengemaakt en het eerste “worstje” open geknipt. Moet zeggen dat ik het wel een beetje ranzig idee vond dat je het uit de verpakking moest knijpen. Ik laat het aan jullie fantasie over hoe dat eruit zag, en vooral waar het op leek…jakkes !!!

Afijn, toen ik mijzelf over dat beeld had heen gezet, heb ik de filet uitgesmeerd over het brood, wat peper en zout erover heen. Geen uitje erop gesnipperd ! Nee, ik wilde het product zo puur mogelijk proeven. En ik kan jullie verzekeren dat het goed raak was !! Wat een ontzettend lekker broodbeleg. Niet te scherp, smeuïg, goed gekruid, en de gedachte dat het puur plantaardig was (hoofdbestanddelen eiwitten uit tarwe, aardappels en havervezels), gaf een extra voldoening. Een aardig stukje knutselwerk moet ik zeggen. Goed over nagedacht, onderzocht en uitgevoerd. Vegetarische Slager..graag meer van dit soort mooie producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here